Portret schilderen

Portret schilderen, blijft een van de mooiste diciplines binnen het schilderen. Het is fascinerend om geconfronteerd te worden met een levendig wezen op een tweedimensionaal vlak. Dat blijft een tijdloze fascinatie. Het brengt ons tot de kern van schilderkunst, dat het iets tot stand weet te brengen wat een leven van zichzelf heeft, wat ons weet te beroeren. Dat het niet simpelweg een afbeelding of plaatje is, zoals we er dagelijks zovele van zien.

Schilders zoals Velazquez en Rembrandt brachten het portret tot grote hoogte. De personen op hun doeken maken niet alleen een mooi geschilderd doek maar brengen ook een innerlijke wereld over. Later toen de schilderkunst zich verwijderde van deze realistische stijl wisten kunstenaars nog steeds treffende portretten te maken. Kijk maar naar de schilderijen van Beckmann en Munch, wat een krachtige sprekende portretten zijn dit. Toch hebben alle vier ondanks de verschillen een ding gemeen, ze zijn geschilderd door goed te kijken. Dit observeren is belangrijk bij portretschilderen, tijdens een workshop portretschilderen gaan we kijken hoe we structuur kunnen aanbrengen in een portret tekening. Met enkele aanwijzingen en oefening ben jij ook in staat een goed portret te maken.

Je leerproces zal sneller gaan dan je denkt, maar desalniettemin kun jij het leren. Met de wil, de juiste begeleiding en het goede materiaal komt het helemaal goed! Maak kennis met Schilderstudio Wycher en wie weet schilder jij binnenkort jou eerste portret…

Portret schilderen in Den Bosch